Psihoterapie pentru adulți – o formă de tratament mental și emoțional care vizează sănătatea mentală a persoanelor adulte. Aceasta poate aborda o gamă largă de probleme și tulburări psihologice, inclusiv anxietatea, depresia, traumele din trecut, conflictele interpersonale, problemele legate de relații și multe altele.
Psihoterapia pentru adulți reprezintă un veritabil far de lumină în călătoria interioară a fiecărui individ către o mai bună înțelegere și echilibrare a propriei ființe. Cu o gamă largă de metode și tehnici adaptate nevoilor și preferințelor individuale, psihoterapia devine o artă subtilă și profundă, care vizează vindecarea și transformarea.
În cadrul procesului de psihoterapie pentru adulți, terapeutul devine ghid și aliat în explorarea labirintului emoțional și mental al fiecărui client. Prin conversație sinceră și introspecție profundă, se deschid uși către zone adânc îngropate ale psihicului, permitând lumii interioare să se reveleze și să fie explorată în profunzime.
La ce bun psihoterapia psihanalitică?
Psihoterapia psihanalitică este o metodă psihoterapeutică care se bazează pe teoria şi tehnica psihanalitică (psihanaliza este creaţia lui Sigmund Freud).
Această formă de psihoterapie pleacă de la premisa că toţi avem o parte inconştientă, “ascunsă” care are un rol deosebit şi care ne conduce şi ne influenţează deciziile, trăirile afective, comportamentul, visele.
Scopul acestei psihoterapii este ca partea “din adâncuri” a psihicului nostru (inconştientul) să fie adusă la lumină şi descifrată, ajungându-se astfel la o schimbare profundă a structurilor personalităţii.
În cabinetul psihologic se aduce, în şedinţa de psihoterapie, odată cu prezenţa reală a pacientului şi cu discursul său şi partea “ne-spusă” a fiinţei sale, care, în moduri ”încifrate” încearcă să se exprime prin: depresii, atacuri de panică, simptome psiho-somatice, vise, ticuri, fobii, etc.
Psihoterapia psihanalitică nu este o psihoterapie centrata pe solutii rapide in situațíi de criza, ci are drept scop explorarea straturilor profunde ale psihicului uman şi ajută persoana să conştientizeze anumite aspecte ”ascunse” ale vieţii psihice: gânduri, emoţii, sentimente, frici, dorinţe.